Jean Hermens, Culitalia

OLIO EXTRA VERGINE 100% TAGGIASCABinnenkort hier onze artikelen

OLIO EXTRA VERGINE 100% TAGGIASCA
TERRASSEN MET DE TAGGIASCA OLIJFBOMEN IN LIGURIË.


DE OOGST:

De olijfbomen groeien op (veelal) terrashelingen in een kalkhoudende kleigrond. wer worden gemiddeld ongeveer 150 bomen per hectare aangeplant. 100 kilo olijven brengen tussen de 12 en 20 liter olijfolie op. De temperatuur mag tijdens de productie niet boven de 17°C komen. Nadat de olijfolie is gemaakt wordt deze ter keuring aangeboden aan het O.N.A.O.O. in Imperia (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva). Hier wordt de olie door een team van assaggiatoti (proevers) organoleptisch gekeurd om te bepalen of hij het predicaat Extra Vergine mag gaan voeren. Ook wordt bepaald of de olie een zuurgraad heeft van minder dan 0,8 %. (Op de volgende pagina`s staat een kleine fotoserie van het productieproces en een voorbeeld van een keuringsformulier.)

Laat uw olijfolie niet ouder worden dan een jaar!
Bewaar hem koel, donker en droog.

BUON APPETITO!

Winkelwagen  

Uw winkelwagen bevat geen producten.
visa mastercard paypal

Aanbiedingen

Alle aanbiedingen